In augustus werd Heineken al een eerste keer gedwarsboomd toen het na een tegenbod van ThaiBev zijn bod op Asia Pacific Breweries (APB) moest verhogen van 50 naar 53 dollar (ThaiBev biedt 55 dollar). Heineken bezit 42% van APB, dat het in Azië zeer populaire Tiger bier produceert, maar wil de totale controle verwerven door het 40% belang van zijn Singaporese partner Fraser & Neave (F&N) over te nemen. Fraser & Neave komt immers steeds meer onder controle van grote concurrent ThaiBev, dat een belang van 30% in de Singaporese brouwer heeft opgebouwd.

Vandaag doet ThaiBev daar nog een schepje bovenop door een bod van 8,88 Singaporese dollar per aandeel te lanceren op de overige 70% aandelen van F&N. Indien het bod slaagt krijgt ThaiBev de volledige controle over het 40% belang van F&N in APB. Gecombineerd met het 8,6% belang van Kindest Place in APB, een holding geleid door de schoonzoon van de Thaise miljardair, betekent dit dat ThaiBev de controle zou verwerven over het Tiger bier.

Heineken heeft dus twee opties om alsnog de controle over APB te behouden. Ofwel kan de brouwer zijn bod op het 40% belang van F&N in APB drastisch optrekken om Sirivadhanabhakdi alsnog te overtuigen het belang te verkopen aan de Nederlanders. Ofwel kan Heineken een hoger bod uitbrengen op F&N zelf. Deze operatie zou minstens 11 miljard dollar kosten. Dit is bijna het dubbele van de initiële 6 miljard dollar die Heineken had voorzien voor APB.

In augustus werd Heineken al een eerste keer gedwarsboomd toen het na een tegenbod van ThaiBev zijn bod op Asia Pacific Breweries (APB) moest verhogen van 50 naar 53 dollar (ThaiBev biedt 55 dollar). Heineken bezit 42% van APB, dat het in Azië zeer populaire Tiger bier produceert, maar wil de totale controle verwerven door het 40% belang van zijn Singaporese partner Fraser & Neave (F&N) over te nemen. Fraser & Neave komt immers steeds meer onder controle van grote concurrent ThaiBev, dat een belang van 30% in de Singaporese brouwer heeft opgebouwd.Vandaag doet ThaiBev daar nog een schepje bovenop door een bod van 8,88 Singaporese dollar per aandeel te lanceren op de overige 70% aandelen van F&N. Indien het bod slaagt krijgt ThaiBev de volledige controle over het 40% belang van F&N in APB. Gecombineerd met het 8,6% belang van Kindest Place in APB, een holding geleid door de schoonzoon van de Thaise miljardair, betekent dit dat ThaiBev de controle zou verwerven over het Tiger bier.Heineken heeft dus twee opties om alsnog de controle over APB te behouden. Ofwel kan de brouwer zijn bod op het 40% belang van F&N in APB drastisch optrekken om Sirivadhanabhakdi alsnog te overtuigen het belang te verkopen aan de Nederlanders. Ofwel kan Heineken een hoger bod uitbrengen op F&N zelf. Deze operatie zou minstens 11 miljard dollar kosten. Dit is bijna het dubbele van de initiële 6 miljard dollar die Heineken had voorzien voor APB.