Daarmee bundelen de twee grootste wereldproducenten van analoge chips de krachten. Het is het zoveelste voorbeeld van een krachtenbundeling in de technologiesector.

De consolidatie heeft te maken met de explosie van de vraag naar smartphones, waardoor de sector een grondige facelift ondergaat. Texas Instruments is bereid om 25 dollar per aandeel National Semiconductor te betalen.

De betaalde prijs lijkt royaal, want TI is bereid om 78% premie te betalen boven de beurskoers van National Semiconductor de dag voor het afsluiten van de deal. TI wil met de overname zijn verzwakte marktpositie opnieuw verbeteren.

Daarmee bundelen de twee grootste wereldproducenten van analoge chips de krachten. Het is het zoveelste voorbeeld van een krachtenbundeling in de technologiesector. De consolidatie heeft te maken met de explosie van de vraag naar smartphones, waardoor de sector een grondige facelift ondergaat. Texas Instruments is bereid om 25 dollar per aandeel National Semiconductor te betalen. De betaalde prijs lijkt royaal, want TI is bereid om 78% premie te betalen boven de beurskoers van National Semiconductor de dag voor het afsluiten van de deal. TI wil met de overname zijn verzwakte marktpositie opnieuw verbeteren.