De verkoop zal geen enkele weerslag hebben op de werkgelegenheid in de vestiging van Loos, die voor Floridienne Chimie zal blijven produceren.

Deze afstoting past in de strategische herpositionering van Tessenderlo Group. 'Produits Chimiques de Loos' is in het Franse Loos gevestigd en produceert voornamelijk kaliumsulfaat, ijzerchloride, aluminiumchloride, javel en kaliloog.

In de vestiging van Loos werken ongeveer tweehonderd personen, van wie een tiental in de productie van zinkchloride.

Voor Floridienne Chimie SA past de overname in zijn strategie voor de versterking van zijn Europese leiderschap als producent en distributeur van zinkchloride en recycler van galvanisatiebaden.

De verkoop zal geen enkele weerslag hebben op de werkgelegenheid in de vestiging van Loos, die voor Floridienne Chimie zal blijven produceren. Deze afstoting past in de strategische herpositionering van Tessenderlo Group. 'Produits Chimiques de Loos' is in het Franse Loos gevestigd en produceert voornamelijk kaliumsulfaat, ijzerchloride, aluminiumchloride, javel en kaliloog. In de vestiging van Loos werken ongeveer tweehonderd personen, van wie een tiental in de productie van zinkchloride. Voor Floridienne Chimie SA past de overname in zijn strategie voor de versterking van zijn Europese leiderschap als producent en distributeur van zinkchloride en recycler van galvanisatiebaden.