De activiteiten van Calaire Chimie zijn voornamelijk gericht op de farmaceutische industrie.

Ondanks doorgedreven en herhaalde inspanningen in de loop van 2009, werkt de productiesite al twee jaar onder erg moeilijke economische omstandigheden. De omzet is met 52 % gedaald.

Een grondige herstructurering bleek noodzakelijk om de site op korte termijn te doen heropleven. Dit mede door de ontwikkeling van nieuwe markten en het behoud van haar positie op de farmaceutische markt, zodat de vestiging weer economisch gezond kan worden.

Deze reorganisatie kan echter alleen maar slagen wanneer zij zou gepaard gaan met het verlies van 51 banen. In overleg met de afgevaardigden van het personeel, wil de directie een constructieve dialoog opstarten.

De verdere details van het plan om de werkgelegenheid te bewaren, zullen binnen de ondernemingsraad besproken worden.

Calaire Chimie SAS beklemtoont dat de voorgestelde maatregelen zouden inhouden dat zo snel mogelijk een bevredigende oplossing gevonden wordt voor elk van de getroffen personeelsleden.

De activiteiten van Calaire Chimie zijn voornamelijk gericht op de farmaceutische industrie. Ondanks doorgedreven en herhaalde inspanningen in de loop van 2009, werkt de productiesite al twee jaar onder erg moeilijke economische omstandigheden. De omzet is met 52 % gedaald. Een grondige herstructurering bleek noodzakelijk om de site op korte termijn te doen heropleven. Dit mede door de ontwikkeling van nieuwe markten en het behoud van haar positie op de farmaceutische markt, zodat de vestiging weer economisch gezond kan worden. Deze reorganisatie kan echter alleen maar slagen wanneer zij zou gepaard gaan met het verlies van 51 banen. In overleg met de afgevaardigden van het personeel, wil de directie een constructieve dialoog opstarten. De verdere details van het plan om de werkgelegenheid te bewaren, zullen binnen de ondernemingsraad besproken worden. Calaire Chimie SAS beklemtoont dat de voorgestelde maatregelen zouden inhouden dat zo snel mogelijk een bevredigende oplossing gevonden wordt voor elk van de getroffen personeelsleden.