De vraag op de landbouwmarkten, waar de segmenten Tessenderlo Kerley en Minerale chemie actief zijn, blijft sterk en wordt gestimuleerd door de aanhoudende wereldwijde vraag naar voedselproductie.

De marktleiderspositie van de groep in Gelatine en Akiolis haalt voordeel uit een nog altijd sterke onderliggende vraag. De activiteit in de bouwsector zal wellicht stabiliseren en gematigd blijven.

Het verdere economische herstel zal waarschijnlijk ten goede komen aan activiteiten die gericht zijn op een breed aantal sectoren, zoals Pvc/Chloor-alkali. De groep zal een strikt kostenbeheer aanhouden en blijven streven naar kostenbesparingen.

Dankzij de sterke balans zal ook 2011 een belangrijk jaar van groei zijn. De drie eerder aangekondigde belangrijke projecten zullen worden afgewerkt in de tweede helft van het jaar en zullen de aanwezigheid van de groep in snel groeiende economieën een boost geven.

De gelatineactiviteit opent een eerste vestiging in Brazilië en de onlangs opgerichte joint venture gaat van start met een tweede gelatinefabriek van de groep in China. De compound-activiteit neemt haar eerste vestiging in China in productie om klanten in de automotive-industrie te bedienen.

Voor hun respectievelijke segmenten zullen deze ontwikkelingen in 2011 geen beduidend financieel voordeel opleveren. De bijdrage van die nieuwe vestigingen is immers te kort voor dit jaar, maar vanaf 2012 zouden ze de resultaten van het segment mee bepalen.

Naast deze projecten heeft Tessenderlo Group de intentie om haar investeringsplannen uit te breiden, meer bepaald in de VS, en dat zou in 2011 moeten leiden tot hogere kapitaaluitgaven.

De vraag op de landbouwmarkten, waar de segmenten Tessenderlo Kerley en Minerale chemie actief zijn, blijft sterk en wordt gestimuleerd door de aanhoudende wereldwijde vraag naar voedselproductie. De marktleiderspositie van de groep in Gelatine en Akiolis haalt voordeel uit een nog altijd sterke onderliggende vraag. De activiteit in de bouwsector zal wellicht stabiliseren en gematigd blijven. Het verdere economische herstel zal waarschijnlijk ten goede komen aan activiteiten die gericht zijn op een breed aantal sectoren, zoals Pvc/Chloor-alkali. De groep zal een strikt kostenbeheer aanhouden en blijven streven naar kostenbesparingen. Dankzij de sterke balans zal ook 2011 een belangrijk jaar van groei zijn. De drie eerder aangekondigde belangrijke projecten zullen worden afgewerkt in de tweede helft van het jaar en zullen de aanwezigheid van de groep in snel groeiende economieën een boost geven. De gelatineactiviteit opent een eerste vestiging in Brazilië en de onlangs opgerichte joint venture gaat van start met een tweede gelatinefabriek van de groep in China. De compound-activiteit neemt haar eerste vestiging in China in productie om klanten in de automotive-industrie te bedienen. Voor hun respectievelijke segmenten zullen deze ontwikkelingen in 2011 geen beduidend financieel voordeel opleveren. De bijdrage van die nieuwe vestigingen is immers te kort voor dit jaar, maar vanaf 2012 zouden ze de resultaten van het segment mee bepalen. Naast deze projecten heeft Tessenderlo Group de intentie om haar investeringsplannen uit te breiden, meer bepaald in de VS, en dat zou in 2011 moeten leiden tot hogere kapitaaluitgaven.