• De omzet steeg met 0,6 % tot 517,5 miljoen euro in 3Q12. Na 9 maanden bedroeg de omzet 1,6 miljard euro, een stijging met 2,4 %.

• De REBITDA kwam uit op 36,6 miljoen euro in 3Q12 en op 136,4 miljoen euro voor 9M12, een daling met respectievelijk 24,0 % en 16,9 % ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

• De segmenten Tessenderlo Kerley en Gelatine & Akiolis, die 76 % van de REBITDA van de groep vertegenwoordigen, lieten samen opnieuw een sterke omzet en winstgevende prestaties optekenen in het derde kwartaal.

• De recurrente winst bedroeg 3,6 miljoen euro in 3Q12 en 30,8 miljoen euro voor 9M12.

De groep boekte een verlies van 40,2 miljoen euro in 3Q12 door niet-recurrente kosten voor een bedrag van 46,0 miljoen euro. Deze kosten worden voornamelijk vertegenwoordigd door een verlies van 35,1 miljoen euro op de voornoemde desinvestering van de activiteit farmaceutische ingrediënten. Als gevolg daarvan boekte de groep een verlies van 49,4 miljoen euro op 9M12.

Vooruitzichten

De prestaties van de groep in de eerste negen maanden van het jaar liggen globaal genomen in de lijn van de verwachtingen.

De voedsel- en landbouwmarkten zullen naar verwachting positief blijven, al kunnen de weersomstandigheden op korte termijn een beperkte impact hebben op Tessenderlo Kerley. Gelet op de specifieke context bij Minerale chemie zullen de marges er onder druk blijven.

De sterke vraag naar Gelatine en Akiolis zal in principe aanhouden in het licht van de eindmarkten van het segment.

De bouwmarkten tonen tekenen van een verdere verslechtering door de grote macro-economische onzekerheid in Europa.

De uitvoering van de strategie - zowel de verkoop van niet-kernactiviteiten als investeringen, waaronder acquisities, in groeiactiviteiten - blijft een topprioriteit.

REBITDA onder de verwachtingen

Volgens Wim Hoste van KBC Securities kwam de REBITDA van Tessenderlo iets onder de consensus uit. Het aandeel is op de huidige koersniveaus nog steeds redelijk gewaardeerd, zodat het advies opbouwen en het koersdoel van 26 euro gehandhaafd blijft.

• De omzet steeg met 0,6 % tot 517,5 miljoen euro in 3Q12. Na 9 maanden bedroeg de omzet 1,6 miljard euro, een stijging met 2,4 %. • De REBITDA kwam uit op 36,6 miljoen euro in 3Q12 en op 136,4 miljoen euro voor 9M12, een daling met respectievelijk 24,0 % en 16,9 % ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. • De segmenten Tessenderlo Kerley en Gelatine & Akiolis, die 76 % van de REBITDA van de groep vertegenwoordigen, lieten samen opnieuw een sterke omzet en winstgevende prestaties optekenen in het derde kwartaal. • De recurrente winst bedroeg 3,6 miljoen euro in 3Q12 en 30,8 miljoen euro voor 9M12. De groep boekte een verlies van 40,2 miljoen euro in 3Q12 door niet-recurrente kosten voor een bedrag van 46,0 miljoen euro. Deze kosten worden voornamelijk vertegenwoordigd door een verlies van 35,1 miljoen euro op de voornoemde desinvestering van de activiteit farmaceutische ingrediënten. Als gevolg daarvan boekte de groep een verlies van 49,4 miljoen euro op 9M12.Vooruitzichten De prestaties van de groep in de eerste negen maanden van het jaar liggen globaal genomen in de lijn van de verwachtingen. De voedsel- en landbouwmarkten zullen naar verwachting positief blijven, al kunnen de weersomstandigheden op korte termijn een beperkte impact hebben op Tessenderlo Kerley. Gelet op de specifieke context bij Minerale chemie zullen de marges er onder druk blijven. De sterke vraag naar Gelatine en Akiolis zal in principe aanhouden in het licht van de eindmarkten van het segment. De bouwmarkten tonen tekenen van een verdere verslechtering door de grote macro-economische onzekerheid in Europa. De uitvoering van de strategie - zowel de verkoop van niet-kernactiviteiten als investeringen, waaronder acquisities, in groeiactiviteiten - blijft een topprioriteit.REBITDA onder de verwachtingen Volgens Wim Hoste van KBC Securities kwam de REBITDA van Tessenderlo iets onder de consensus uit. Het aandeel is op de huidige koersniveaus nog steeds redelijk gewaardeerd, zodat het advies opbouwen en het koersdoel van 26 euro gehandhaafd blijft.