Hij rekent voor het tweede kwartaal op een omzet van 552 miljoen euro, of een daling met 1,70% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

De recurrente EBITDA zou 51 miljoen euro bedragen, of een daling met 16%. De EBIT zou anderzijds ongewijzigd uitkomen op 39,50 miljoen euro.

Advies opbouwen blijft gehandhaafd

Hanssens gaat uiteindelijk uit van een nettowinst van 24,10 miljoen euro, een bedrag dat min of meer in lijn met de consensusverwachtingen ligt. Met name de kerndivisies van het bedrijf (Kerley, Gelatine & Akiolis) zouden goede prestaties hebben geleverd.

Hoewel er een aantal macro-economische uitdagingen wachten en de strategische conversie van de groep nog niet afgerond is, handhaaft Hanssens een positief advies (opbouwen) voor het aandeel.

Het aandeel is niet duur en het hoge dividendrendement van 5,90% biedt een zekere vorm van bescherming tegen de neerwaartse risico's. Het koersdoel bedraagt 27,50 euro.

Hij rekent voor het tweede kwartaal op een omzet van 552 miljoen euro, of een daling met 1,70% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De recurrente EBITDA zou 51 miljoen euro bedragen, of een daling met 16%. De EBIT zou anderzijds ongewijzigd uitkomen op 39,50 miljoen euro.Advies opbouwen blijft gehandhaafd Hanssens gaat uiteindelijk uit van een nettowinst van 24,10 miljoen euro, een bedrag dat min of meer in lijn met de consensusverwachtingen ligt. Met name de kerndivisies van het bedrijf (Kerley, Gelatine & Akiolis) zouden goede prestaties hebben geleverd. Hoewel er een aantal macro-economische uitdagingen wachten en de strategische conversie van de groep nog niet afgerond is, handhaaft Hanssens een positief advies (opbouwen) voor het aandeel. Het aandeel is niet duur en het hoge dividendrendement van 5,90% biedt een zekere vorm van bescherming tegen de neerwaartse risico's. Het koersdoel bedraagt 27,50 euro.