Op 9 oktober 2012 kondigde Tessenderlo Group zijn intentie aan om de activiteit farmaceutische ingrediënten, Calaire en Farchemia, te verkopen.

De informatie- en consultatieprocedures werden begin november afgerond. Na de goedkeuring van de fusietoezichtsinstanties werd de verkoop op 5 december afgerond.

Deze desinvestering ligt in de lijn van de sterkere focus van Tessenderlo Group op gespecialiseerde producten en diensten op het vlak van voeding, landbouw, waterbeheer en de valorisatie van bio-reststoffen. Calaire en Farchemia stellen ongeveer 360 werknemers tewerk.

Bedrijf wordt een speler in de fijnchemicaliën

Tessenderlo is halfweg op zijn reis om weg te groeien uit de sector van de bulkchemie, het de capaciteit om een speler te worden op de markt voor fijnchemicaliën. Bank Degroof handhaaft een advies opbouwen en een koersdoel van 27 euro.

Op 9 oktober 2012 kondigde Tessenderlo Group zijn intentie aan om de activiteit farmaceutische ingrediënten, Calaire en Farchemia, te verkopen. De informatie- en consultatieprocedures werden begin november afgerond. Na de goedkeuring van de fusietoezichtsinstanties werd de verkoop op 5 december afgerond. Deze desinvestering ligt in de lijn van de sterkere focus van Tessenderlo Group op gespecialiseerde producten en diensten op het vlak van voeding, landbouw, waterbeheer en de valorisatie van bio-reststoffen. Calaire en Farchemia stellen ongeveer 360 werknemers tewerk.Bedrijf wordt een speler in de fijnchemicaliën Tessenderlo is halfweg op zijn reis om weg te groeien uit de sector van de bulkchemie, het de capaciteit om een speler te worden op de markt voor fijnchemicaliën. Bank Degroof handhaaft een advies opbouwen en een koersdoel van 27 euro.