Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank, verzekerde de financiële markten gisteren dat de centrale bank geen plannen heeft om de steunmaatregelen nu al in te trekken. Volgens Draghi herstelt de Europese economie momenteel heel traag.

Hij verwacht dat het tempo in de tweede helft van het jaar zal versnellen. Overigens verklaarde Ben Bernanke gisteren ongeveer hetzelfde, ook in de Verenigde Staten is het volgens de FED-voorzitter nog te vroeg om de politiek van monetaire verruiming al stop te zetten.

Mario Draghi, president van de Europese Centrale Bank, verzekerde de financiële markten gisteren dat de centrale bank geen plannen heeft om de steunmaatregelen nu al in te trekken. Volgens Draghi herstelt de Europese economie momenteel heel traag. Hij verwacht dat het tempo in de tweede helft van het jaar zal versnellen. Overigens verklaarde Ben Bernanke gisteren ongeveer hetzelfde, ook in de Verenigde Staten is het volgens de FED-voorzitter nog te vroeg om de politiek van monetaire verruiming al stop te zetten.