In hun Benelux Buzzer onderzochten de analisten van ING de gevolgen van de droogte in de VS, maar ook die van het slechte weer in het noorden van Europa, voor de beursgenoteerde bedrijven in België en Nederland.

Veel bedrijven gaan namelijk de invloed ondervinden van de prijsstijgingen voor landbouwproducten.

Brouwers zullen meer moeten betalen voor hun grondstoffen

De extreme weersomstandigheden werken uiteraard voedingsinflatie in de hand. Het US Department of Agriculture spreekt van de grootste natuurramp in de Amerikaanse geschiedenis.

De VS zijn de grootste maïsproducent in de wereld en ook goed voor ongeveer 50% van de sojabonenoogst. Anderzijds was er overvloedige regenval in grote delen van Europa.

Tessenderlo is volgens ING het enige bedrijf dat - vanwege zijn aanwezigheid op de markt voor meststoffen - profiteert van de droogte.

De brouwers AB InBev, Duvel en Heineken moeten meer betalen voor hun grondstoffen, wat ook geld voor voedingsbedrijven CSM en Unilever. De gevolgen voor Nutreco zijn gemengd.

In hun Benelux Buzzer onderzochten de analisten van ING de gevolgen van de droogte in de VS, maar ook die van het slechte weer in het noorden van Europa, voor de beursgenoteerde bedrijven in België en Nederland. Veel bedrijven gaan namelijk de invloed ondervinden van de prijsstijgingen voor landbouwproducten. Brouwers zullen meer moeten betalen voor hun grondstoffen De extreme weersomstandigheden werken uiteraard voedingsinflatie in de hand. Het US Department of Agriculture spreekt van de grootste natuurramp in de Amerikaanse geschiedenis. De VS zijn de grootste maïsproducent in de wereld en ook goed voor ongeveer 50% van de sojabonenoogst. Anderzijds was er overvloedige regenval in grote delen van Europa. Tessenderlo is volgens ING het enige bedrijf dat - vanwege zijn aanwezigheid op de markt voor meststoffen - profiteert van de droogte. De brouwers AB InBev, Duvel en Heineken moeten meer betalen voor hun grondstoffen, wat ook geld voor voedingsbedrijven CSM en Unilever. De gevolgen voor Nutreco zijn gemengd.