Momenteel bedraagt de Libische olieproductie maar 200.000 vaten per dag, waar dat bij het vorige rapport van 20 augustus nog bijna 600.000 vaten per dag was. De terugval in de productie heeft te maken met de protesten in het land, waarbij zowel het pijplijnnetwerk als de havens werden bezet.

Andere landen uit het Midden-Oosten proberen de terugval in de Libische olieproductie te compenseren, maar dat lijkt voorlopig niet al te goed te lukken. De terugval in de Libische olieproductie maakt ruwe olie duurder, de Libische factor weegt momenteel zwaarder door dan de Syrische.

Momenteel bedraagt de Libische olieproductie maar 200.000 vaten per dag, waar dat bij het vorige rapport van 20 augustus nog bijna 600.000 vaten per dag was. De terugval in de productie heeft te maken met de protesten in het land, waarbij zowel het pijplijnnetwerk als de havens werden bezet. Andere landen uit het Midden-Oosten proberen de terugval in de Libische olieproductie te compenseren, maar dat lijkt voorlopig niet al te goed te lukken. De terugval in de Libische olieproductie maakt ruwe olie duurder, de Libische factor weegt momenteel zwaarder door dan de Syrische.