Vice-minister van Handel Chen Jian zei vanmorgen op een persconferentie dat voor sommige producten al een herstel van de export werd opgetekend. In mei daalde de Chinese export met een recordcijfer van 26,40% ten opzichte van dezelfde maand 12 maanden voordien.

De import daalde anderzijds met 25,20%. Dat de Chinese economie zich kranig houdt, bleek vanmorgen nog uit twee andere cijfers. De verwerkende industrie groeide in juni, terwijl de banken een sterke toename van de kredietverlening vaststelden.

Over de eerste zes maanden van dit jaar is de Chinese beurs met 62,50% gestegen, waarmee het de beste performer was bij de grote wereldbeurzen.

Vice-minister van Handel Chen Jian zei vanmorgen op een persconferentie dat voor sommige producten al een herstel van de export werd opgetekend. In mei daalde de Chinese export met een recordcijfer van 26,40% ten opzichte van dezelfde maand 12 maanden voordien. De import daalde anderzijds met 25,20%. Dat de Chinese economie zich kranig houdt, bleek vanmorgen nog uit twee andere cijfers. De verwerkende industrie groeide in juni, terwijl de banken een sterke toename van de kredietverlening vaststelden. Over de eerste zes maanden van dit jaar is de Chinese beurs met 62,50% gestegen, waarmee het de beste performer was bij de grote wereldbeurzen.