Het was uiteraard de bedoeling om de economie te stimuleren, maar in de plaats daarvan werden de financiële activa kunstmatig opgeblazen.

Volgens JP Morgan Chase zullen de gevolgen daarvan binnenkort duidelijk worden, want het blazen van zeepbellen kan niet straffeloos gebeuren. Het terugschroeven van de stimuleringsmaatregelen zal een 'tail event' veroorzaken en dat wordt geen prettige gebeurtenis.

De analisten van JP Morgan Chase zijn van mening dat de beleggers andere veilige vluchthavens zullen opzoeken, waaronder put-opties op beursindices. Daardoor zullen de kansen op een forse beurscorrectie in de tweede helft van dit jaar fors toenemen, met alle gevolgen van dien.

Het was uiteraard de bedoeling om de economie te stimuleren, maar in de plaats daarvan werden de financiële activa kunstmatig opgeblazen. Volgens JP Morgan Chase zullen de gevolgen daarvan binnenkort duidelijk worden, want het blazen van zeepbellen kan niet straffeloos gebeuren. Het terugschroeven van de stimuleringsmaatregelen zal een 'tail event' veroorzaken en dat wordt geen prettige gebeurtenis. De analisten van JP Morgan Chase zijn van mening dat de beleggers andere veilige vluchthavens zullen opzoeken, waaronder put-opties op beursindices. Daardoor zullen de kansen op een forse beurscorrectie in de tweede helft van dit jaar fors toenemen, met alle gevolgen van dien.