De gevolgen daarvan kunnen in de komende maanden voelbaar zijn, meer bepaald wanneer de markt met een tekort aan goud wordt geconfronteerd. McAlvany signaleert dat in Afrika al een aantal projecten werden stopgezet, hij verwacht dat er nog meer zullen volgen.

Sommige projecten zijn aan de huidige goudprijs gewoon niet meer rendabel, de productiekosten liggen bij moeilijker ontginbare aders 200 tot 300 dollar boven de huidige goudprijs. De gevolgen van de lagere goudproductie zullen vooral vanaf volgend jaar merkbaar worden.

De gevolgen daarvan kunnen in de komende maanden voelbaar zijn, meer bepaald wanneer de markt met een tekort aan goud wordt geconfronteerd. McAlvany signaleert dat in Afrika al een aantal projecten werden stopgezet, hij verwacht dat er nog meer zullen volgen. Sommige projecten zijn aan de huidige goudprijs gewoon niet meer rendabel, de productiekosten liggen bij moeilijker ontginbare aders 200 tot 300 dollar boven de huidige goudprijs. De gevolgen van de lagere goudproductie zullen vooral vanaf volgend jaar merkbaar worden.