Met de komst van Hassan Rouhani heeft Iran een nieuwe president gekregen die heel wat gematigder is als zijn voorganger. Daarmee is de hoop toegenomen dat de sancties tegen Iran zullen opgeheven worden, waardoor het land weer volop olie mag exporteren.

De van de Iraanse export kan een prijzenoorlog op de oliemarkt ontketenen, waarbij een fors daling van de olieprijs tot de mogelijkheden behoren. In het verleden werd namelijk al meermaals bewezen dat de oliemarkt in beide richtingen kan overdrijven, zowel naar omhoog als naar omlaag.

Met de komst van Hassan Rouhani heeft Iran een nieuwe president gekregen die heel wat gematigder is als zijn voorganger. Daarmee is de hoop toegenomen dat de sancties tegen Iran zullen opgeheven worden, waardoor het land weer volop olie mag exporteren. De van de Iraanse export kan een prijzenoorlog op de oliemarkt ontketenen, waarbij een fors daling van de olieprijs tot de mogelijkheden behoren. In het verleden werd namelijk al meermaals bewezen dat de oliemarkt in beide richtingen kan overdrijven, zowel naar omhoog als naar omlaag.