De dominantie van de dollar dateert van het einde van de Tweede Wereldoorlog, toen via de Bretton Woods afspraken de dollar rechtstreeks gelinkt werd aan het goud. De Amerikaanse centrale bank drukte echter zoveel geld dat de waarde van dat geld niet langer gedekt was door de goudreserves.

In de afgelopen jaren werd steeds meer geld gedrukt, in zoverre dat een volledige terugkeer naar de goudstandaard helaas niet (meer) mogelijk is. Er moet dus een alternatief gezocht worden en meest logisch lijkt zodoende de combinatie van SDR's met goud.

De dominantie van de dollar dateert van het einde van de Tweede Wereldoorlog, toen via de Bretton Woods afspraken de dollar rechtstreeks gelinkt werd aan het goud. De Amerikaanse centrale bank drukte echter zoveel geld dat de waarde van dat geld niet langer gedekt was door de goudreserves. In de afgelopen jaren werd steeds meer geld gedrukt, in zoverre dat een volledige terugkeer naar de goudstandaard helaas niet (meer) mogelijk is. Er moet dus een alternatief gezocht worden en meest logisch lijkt zodoende de combinatie van SDR's met goud.