Daardoor kunnen we echter verzeild raken in een situatie van extreme inflatie, waarbij de spaarders en beleggers alle vertrouwen in het fiat geld verliezen. In een dergelijke context zal opnieuw beroep moeten worden gedaan op het goud om het vertrouwen te herstellen.

Terugkeer naar de goudstandaard blijft dus mogelijk. De overheden zullen gedwongen worden om de goudprijs op te waarderen, waardoor een troy ounce goud fors duurder kan worden. Rickards blijft dus een voorstander van een belegging in goud met het oog op toekomst onrust op de financiële markten.

Daardoor kunnen we echter verzeild raken in een situatie van extreme inflatie, waarbij de spaarders en beleggers alle vertrouwen in het fiat geld verliezen. In een dergelijke context zal opnieuw beroep moeten worden gedaan op het goud om het vertrouwen te herstellen. Terugkeer naar de goudstandaard blijft dus mogelijk. De overheden zullen gedwongen worden om de goudprijs op te waarderen, waardoor een troy ounce goud fors duurder kan worden. Rickards blijft dus een voorstander van een belegging in goud met het oog op toekomst onrust op de financiële markten.