De minister heeft nog steeds de ambitie om dit jaar opnieuw beroep te doen op de financiële markten voor financiering op langere termijn, maar het rendement op de 10-jarige staatsobligatie bedraagt nog altijd 9% meer dan die op de Duitse.

Een terugkeer van Griekenland naar de financiële markten lijkt daarom verder weg dan ooit. Voor Charles Diebel, head of market strategy bij Lloyds Bank Corporate Markets in Londen, kwam de downgrading door Moody's niet als een verrassing.

De financiële situatie van Griekenland is serieus verslechterd en het land moet een zware rente betalen op de ontvangen steun. Diebel kan dan ook niet anders dan concluderen dat het land zich in serieuze problemen bevindt.

De minister heeft nog steeds de ambitie om dit jaar opnieuw beroep te doen op de financiële markten voor financiering op langere termijn, maar het rendement op de 10-jarige staatsobligatie bedraagt nog altijd 9% meer dan die op de Duitse. Een terugkeer van Griekenland naar de financiële markten lijkt daarom verder weg dan ooit. Voor Charles Diebel, head of market strategy bij Lloyds Bank Corporate Markets in Londen, kwam de downgrading door Moody's niet als een verrassing. De financiële situatie van Griekenland is serieus verslechterd en het land moet een zware rente betalen op de ontvangen steun. Diebel kan dan ook niet anders dan concluderen dat het land zich in serieuze problemen bevindt.