De vanmorgen gepubliceerde cijfers waren afkomstig van MasterCard Advisors' SpendingPulse, dat suggereerde dat in juni mogelijk een deel van het verlies van mei kan worden ingehaald.

De zwakte in de consumentenuitgaven zou volgens Michael McNamara, vice president research en analyse bij SpendingPulse, echter wel eens dieperliggende oorzaken kunnen hebben.

Veel Amerikanen zijn nog altijd werkloos, terwijl daarnaast de heftige bewegingen op de beurzen de consumenten tot voorzichtigheid aanmanen.

Volgens de cijfers van SpendingPulse data daalde de omzet van de retailers in mei in de meeste categorieën, hoewel de online uitgaven voor de zesde maand op rij met dubbele cijfers stegen.

Robert Yerex, econoom bij Kronos, een bedrijf dat de aanwervingspolitiek in de distributiesector onder de loep neemt, is van mening dat de vrees voor een double-dip recessie is toegenomen.

De vanmorgen gepubliceerde cijfers waren afkomstig van MasterCard Advisors' SpendingPulse, dat suggereerde dat in juni mogelijk een deel van het verlies van mei kan worden ingehaald. De zwakte in de consumentenuitgaven zou volgens Michael McNamara, vice president research en analyse bij SpendingPulse, echter wel eens dieperliggende oorzaken kunnen hebben. Veel Amerikanen zijn nog altijd werkloos, terwijl daarnaast de heftige bewegingen op de beurzen de consumenten tot voorzichtigheid aanmanen. Volgens de cijfers van SpendingPulse data daalde de omzet van de retailers in mei in de meeste categorieën, hoewel de online uitgaven voor de zesde maand op rij met dubbele cijfers stegen. Robert Yerex, econoom bij Kronos, een bedrijf dat de aanwervingspolitiek in de distributiesector onder de loep neemt, is van mening dat de vrees voor een double-dip recessie is toegenomen.