Nu is het ook heel moeilijk om dat niet te doen, want veel media blikken de komende week terug op een van de grootste schokken in het financiële systeem.

Een vraag die ook regelmatig zal worden gesteld is "wat als". Wat als Lehman Brothers wel was gered?

Zou de schok in het financiële systeem dan net zo heftig zijn geweest?

Want voordat de Amerikaanse overheid besloot deze zakenbank ten onder te laten gaan was het moeilijk voor te stellen dat een grote financiële instelling niet meer aan haar verplichtingen kon voldoen.

Het gevolg was dat banken wereldwijd elkaar niet meer vertrouwden waardoor er enorme spanningen kwamen. Overheden wereldwijd konden maar een ding doen en dat was hun eigen banken zoveel mogelijk helpen.

Nu is het ook heel moeilijk om dat niet te doen, want veel media blikken de komende week terug op een van de grootste schokken in het financiële systeem. Een vraag die ook regelmatig zal worden gesteld is "wat als". Wat als Lehman Brothers wel was gered? Zou de schok in het financiële systeem dan net zo heftig zijn geweest? Want voordat de Amerikaanse overheid besloot deze zakenbank ten onder te laten gaan was het moeilijk voor te stellen dat een grote financiële instelling niet meer aan haar verplichtingen kon voldoen. Het gevolg was dat banken wereldwijd elkaar niet meer vertrouwden waardoor er enorme spanningen kwamen. Overheden wereldwijd konden maar een ding doen en dat was hun eigen banken zoveel mogelijk helpen.