Van veel grote technologiebedrijven met een hoge kredietbeoordeling is de omzetgroei de laatste jaren afgenomen, terwijl hun schulduitgifte is gegroeid.

Dat komt deels doordat de marktpenetratie voor bepaalde high-techproducten voltooid is, maar ook door verminderde innovatie.

Terence Ing (PIMCO): "We blijven erg kieskeurig wat betreft bedrijven met een hoge kredietbeoordeling in de technologiesector. De voorkeur gaat uit naar bedrijven die sterke en groeiende patentportefeuilles hebben op gebieden waar in de komende drie tot vijf jaar groei te verwachten is, en naar bedrijven die een sterke vrije kasstroom en weinig schuld hebben."

Van veel grote technologiebedrijven met een hoge kredietbeoordeling is de omzetgroei de laatste jaren afgenomen, terwijl hun schulduitgifte is gegroeid. Dat komt deels doordat de marktpenetratie voor bepaalde high-techproducten voltooid is, maar ook door verminderde innovatie. Terence Ing (PIMCO): "We blijven erg kieskeurig wat betreft bedrijven met een hoge kredietbeoordeling in de technologiesector. De voorkeur gaat uit naar bedrijven die sterke en groeiende patentportefeuilles hebben op gebieden waar in de komende drie tot vijf jaar groei te verwachten is, en naar bedrijven die een sterke vrije kasstroom en weinig schuld hebben."