In totaal wordt er onder zijn leiding volgens Theodoor Gilissen Bankiers ruim € 150 miljard in vastrentende waarden belegd.

Waar hij tot nu toe beleggen in staatsobligaties uit opkomende landen propageerde is zijn toon recentelijk gewijzigd: stap

uit zogenaamd veilige staatsleningen, voor het te laat is.

Het nadeel om (te) vroeg te zijn is met een Amerikaanse 10-jaars rente van 2%, zeer beperkt.

Misschien wordt nog een laatste rally gemist, maar de grootste beweging is al geweest, aldus Hasenstab. Stijgende rentes betekent koersverliezen voor houders van obligaties met een langere looptijd.

Als de FED er niet was geweest met haar obligatie koopprogramma's dan zou het rendement op US Treasuries volgens Hastenstab hoger zijn, "duidelijk hoger".

Hasenstab vindt volgens Theodoor Gilissen Bankiers een 10 jarige rente in de Vs van 2% niet overeenkomen met de Amerikaanse economie.

In totaal wordt er onder zijn leiding volgens Theodoor Gilissen Bankiers ruim € 150 miljard in vastrentende waarden belegd. Waar hij tot nu toe beleggen in staatsobligaties uit opkomende landen propageerde is zijn toon recentelijk gewijzigd: stap uit zogenaamd veilige staatsleningen, voor het te laat is. Het nadeel om (te) vroeg te zijn is met een Amerikaanse 10-jaars rente van 2%, zeer beperkt. Misschien wordt nog een laatste rally gemist, maar de grootste beweging is al geweest, aldus Hasenstab. Stijgende rentes betekent koersverliezen voor houders van obligaties met een langere looptijd. Als de FED er niet was geweest met haar obligatie koopprogramma's dan zou het rendement op US Treasuries volgens Hastenstab hoger zijn, "duidelijk hoger". Hasenstab vindt volgens Theodoor Gilissen Bankiers een 10 jarige rente in de Vs van 2% niet overeenkomen met de Amerikaanse economie.