Het bedrijf had flink wat eenmalige kostenposten, maar ook de onderliggende verwachtingen van de winstcijfers werden niet behaald.

De omzet was licht zwakker, terwijl de kosten hoger waren dan verwacht door heffingen en een hogere bankbelasting.

Alle belangrijke divisies schoten te kort ten opzichte van de verwachtingen. De Europese winst (voor belastingen) kwam beneden de consensus uit door lagere handelsinkomsten, hogere kosten en provisies.

De winst voor belastingen in Hong Kong was ook beneden de consensus en kwam kwartaal-op-kwartaal 13 procent lager uit dankzij lagere netto rente-inkomsten en hogere kosten.

In de rest van Azië kwam de winst voor belastingen kwartaal-op-7kwartaal 23 procent lager uit, vanwege minder handel en andere inkomsten.

Op divisieniveau wisten Commercial Banking en Global Banking & Markets positief te verrassen in het vierde kwartaal. Retail Banking en Private Banking stelden echter teleur. Toch werd de consensus, na het uitsluiten van schadeloosstellingen en aanverwante kosten, maar net niet behaald.

Basel III Core Equity Tier 1 ratio kwam neer op 10,9 procent (tegenover 10,6 procent in het derde kwartaal van 2013) wat licht beter is dan verwacht.

Dit werd gestuwd door sterke kapitaalgeneratie en de afbouw van RWA's (risk-weighted assets). Het dividend viel met USD 0,49 licht tegen vergeleken met de consensus van USD 0,51. ABN Amro heeft een advies houden.

Het bedrijf had flink wat eenmalige kostenposten, maar ook de onderliggende verwachtingen van de winstcijfers werden niet behaald. De omzet was licht zwakker, terwijl de kosten hoger waren dan verwacht door heffingen en een hogere bankbelasting. Alle belangrijke divisies schoten te kort ten opzichte van de verwachtingen. De Europese winst (voor belastingen) kwam beneden de consensus uit door lagere handelsinkomsten, hogere kosten en provisies. De winst voor belastingen in Hong Kong was ook beneden de consensus en kwam kwartaal-op-kwartaal 13 procent lager uit dankzij lagere netto rente-inkomsten en hogere kosten. In de rest van Azië kwam de winst voor belastingen kwartaal-op-7kwartaal 23 procent lager uit, vanwege minder handel en andere inkomsten. Op divisieniveau wisten Commercial Banking en Global Banking & Markets positief te verrassen in het vierde kwartaal. Retail Banking en Private Banking stelden echter teleur. Toch werd de consensus, na het uitsluiten van schadeloosstellingen en aanverwante kosten, maar net niet behaald. Basel III Core Equity Tier 1 ratio kwam neer op 10,9 procent (tegenover 10,6 procent in het derde kwartaal van 2013) wat licht beter is dan verwacht. Dit werd gestuwd door sterke kapitaalgeneratie en de afbouw van RWA's (risk-weighted assets). Het dividend viel met USD 0,49 licht tegen vergeleken met de consensus van USD 0,51. ABN Amro heeft een advies houden.