Het bedrijf had flink wat eenmalige kostenposten, maar ook de onderliggende verwachtingen van de winstcijfers werden niet behaald.

De omzet was licht zwakker, terwijl de kosten hoger waren dan verwacht door heffingen en een hogere bankbelasting.

Alle belangrijke divisies schoten te kort ten opzichte van de verwachtingen. De Europese winst (voor belastingen) kwam beneden de consensus uit door lagere handelsinkomsten, hogere kosten en provisies.

De winst voor belastingen in Hong Kong was ook beneden de consensus en kwam kwartaal-op-kwartaal 13 procent lager uit dankzij lagere netto rente-inkomsten en hogere kosten.

In de rest van Azië kwam de winst voor belastingen kwartaal-op-kwartaal 23 procent lager uit, vanwege minder handel en andere inkomsten. ABN Amro heeft een neutraal advies.

Het bedrijf had flink wat eenmalige kostenposten, maar ook de onderliggende verwachtingen van de winstcijfers werden niet behaald. De omzet was licht zwakker, terwijl de kosten hoger waren dan verwacht door heffingen en een hogere bankbelasting. Alle belangrijke divisies schoten te kort ten opzichte van de verwachtingen. De Europese winst (voor belastingen) kwam beneden de consensus uit door lagere handelsinkomsten, hogere kosten en provisies. De winst voor belastingen in Hong Kong was ook beneden de consensus en kwam kwartaal-op-kwartaal 13 procent lager uit dankzij lagere netto rente-inkomsten en hogere kosten. In de rest van Azië kwam de winst voor belastingen kwartaal-op-kwartaal 23 procent lager uit, vanwege minder handel en andere inkomsten. ABN Amro heeft een neutraal advies.