De omzet voor het eerste half jaar kwam uit op EUR 1,181 miljard, waar ABN Amro uitging van EUR 1,246 miljard.

De divisie Survey rapporteerde een omzet van EUR 731 miljoen met een bedrijfsresultaat van EUR 101 miljoen, terwijl werd gerekend op respectievelijk EUR 709 miljoen en EUR 104 miljoen.

Dit is de eerste keer dat het bedrijf de resultaten van de Subsea-divisie opsplitst.

De winstgevendheid van de divisie stelde teleur met een bedrijfsresultaat van maar 4% (EBIT).

Een reden hiervoor kon volgens Fugro worden gevonden in de hogere opstartkosten van nieuwe activiteiten en zwakke resultaten bij de activiteiten in West-Afrika.

De divisie Geotechnical rapporteerde een omzet van EUR 355, met een bedrijfsresultaat van EUR 43 miljoen (EBIT).

De afdeling Geoscience stelde teleur met een omzet van EUR 115 miljoen en een bedrijfsresultaat van EUR 43 miljoen, versus onze verwachting van EUR 330 miljoen en EUR 43 miljoen.

De joint venture met CGG begon zwak, door minder beschikbaar werk bij voor de ondiepe water en de oceaanbodem-activiteiten (beide assets van CGG), terwijl de Ocean Bottom Node-tak het wel goed deed (voornamelijk assets van Fugro). Er wordt verwacht dat deze trend ook in de tweede helft van dit jaar doorzet.

Fugro heeft niet heel veel gezegd over de strategische heroriëntatie. Volgens Fugro is het bedrijf nu goed op weg en zal de heroriëntatie aan het einde van het derde kwartaal worden afgerond.

Er zijn verschillende kansen voor groei- en resultaatverbetering geïdentificeerd, onder andere door geografische expansie in opkomende markten en de ontwikkeling van technologieën en processen. Het management heeft niets gezegd over een mogelijke verkoop van de Subsea-divisie.

De resultaten en de outlook zijn voornamelijk het gevolg van de betrokkenheid van Fugro bij de Geoscience en Subsea-activiteiten, waar de vraag van klanten uit de Joint Venture met CGG erg laag is. ABN Amro is koper van Fugro.

De omzet voor het eerste half jaar kwam uit op EUR 1,181 miljard, waar ABN Amro uitging van EUR 1,246 miljard. De divisie Survey rapporteerde een omzet van EUR 731 miljoen met een bedrijfsresultaat van EUR 101 miljoen, terwijl werd gerekend op respectievelijk EUR 709 miljoen en EUR 104 miljoen. Dit is de eerste keer dat het bedrijf de resultaten van de Subsea-divisie opsplitst. De winstgevendheid van de divisie stelde teleur met een bedrijfsresultaat van maar 4% (EBIT). Een reden hiervoor kon volgens Fugro worden gevonden in de hogere opstartkosten van nieuwe activiteiten en zwakke resultaten bij de activiteiten in West-Afrika. De divisie Geotechnical rapporteerde een omzet van EUR 355, met een bedrijfsresultaat van EUR 43 miljoen (EBIT). De afdeling Geoscience stelde teleur met een omzet van EUR 115 miljoen en een bedrijfsresultaat van EUR 43 miljoen, versus onze verwachting van EUR 330 miljoen en EUR 43 miljoen. De joint venture met CGG begon zwak, door minder beschikbaar werk bij voor de ondiepe water en de oceaanbodem-activiteiten (beide assets van CGG), terwijl de Ocean Bottom Node-tak het wel goed deed (voornamelijk assets van Fugro). Er wordt verwacht dat deze trend ook in de tweede helft van dit jaar doorzet. Fugro heeft niet heel veel gezegd over de strategische heroriëntatie. Volgens Fugro is het bedrijf nu goed op weg en zal de heroriëntatie aan het einde van het derde kwartaal worden afgerond. Er zijn verschillende kansen voor groei- en resultaatverbetering geïdentificeerd, onder andere door geografische expansie in opkomende markten en de ontwikkeling van technologieën en processen. Het management heeft niets gezegd over een mogelijke verkoop van de Subsea-divisie. De resultaten en de outlook zijn voornamelijk het gevolg van de betrokkenheid van Fugro bij de Geoscience en Subsea-activiteiten, waar de vraag van klanten uit de Joint Venture met CGG erg laag is. ABN Amro is koper van Fugro.