Het meest verwijtbaar waren de aanhoudende daling voor Europa en de moeilijke vergelijkingsbasis voor de Verenigde Staten. Voor het volledige jaar kwam de netto omzet uit op EUR 1,89 miljard waar EUR 1,92 miljard was voorzien.

Het operationele bedrijfsresultaat (EBITA) van Arcadis over het vierde kwartaal van 2013 kwam uit op EUR 50,5 miljoen en de operationele EBITA-marge kwam uit op 10,8 procent (consensus was EUR 54,6 miljoen en een marge van 11,1 procent).

De marge bij de opkomende markten kwam hoger uit dan verwacht (12,8 procent in het tweede halfjaar van 2013) terwijl de marge in het Verenigd Koninkrijk juist beneden verwachting uitkwam (9 procent tegenover 12,3 procent die werd verwacht).

De nettoschuld kwam uit op EUR 209 miljoen, wat de verhouding tussen nettoschuld en het bedrijfsresultaat brengt op 1.0. Dit laat voldoende ruimte over voor fusies en overnames.

Arcadis stelt in haar outlook dat het management zich richt op het behalen van meer winst en een hogere netto omzet in 2014. ABN Amro heeft echter nog steeds een koopadvies.

Het meest verwijtbaar waren de aanhoudende daling voor Europa en de moeilijke vergelijkingsbasis voor de Verenigde Staten. Voor het volledige jaar kwam de netto omzet uit op EUR 1,89 miljard waar EUR 1,92 miljard was voorzien. Het operationele bedrijfsresultaat (EBITA) van Arcadis over het vierde kwartaal van 2013 kwam uit op EUR 50,5 miljoen en de operationele EBITA-marge kwam uit op 10,8 procent (consensus was EUR 54,6 miljoen en een marge van 11,1 procent). De marge bij de opkomende markten kwam hoger uit dan verwacht (12,8 procent in het tweede halfjaar van 2013) terwijl de marge in het Verenigd Koninkrijk juist beneden verwachting uitkwam (9 procent tegenover 12,3 procent die werd verwacht). De nettoschuld kwam uit op EUR 209 miljoen, wat de verhouding tussen nettoschuld en het bedrijfsresultaat brengt op 1.0. Dit laat voldoende ruimte over voor fusies en overnames. Arcadis stelt in haar outlook dat het management zich richt op het behalen van meer winst en een hogere netto omzet in 2014. ABN Amro heeft echter nog steeds een koopadvies.