Door overnames steeg de omzet weliswaar maar de winst per aandeel liep terug. Ondanks de stijging is de omzet nu al elf kwartalen met minder dan 5% gegroeid.

Een belangrijke oorzaak is de toename van cloud computing waar traditionele softwarespelers als Oracle erg veel last van hebben.

De enige remedie zal zijn om meer overnames te doen in met name het cloud computing-segment. De koers van Blackberry steeg met bijna 10% na de presentatie van beter dan verwachte resultaten in de afgelopen maanden.

Bestuursvoorzitter John Chen verwacht dat het bedrijf na een aantal turbulente jaren nu in rustiger vaarwater is terecht gekomen en zich op groei kan gaan richten.

Door overnames steeg de omzet weliswaar maar de winst per aandeel liep terug. Ondanks de stijging is de omzet nu al elf kwartalen met minder dan 5% gegroeid. Een belangrijke oorzaak is de toename van cloud computing waar traditionele softwarespelers als Oracle erg veel last van hebben. De enige remedie zal zijn om meer overnames te doen in met name het cloud computing-segment. De koers van Blackberry steeg met bijna 10% na de presentatie van beter dan verwachte resultaten in de afgelopen maanden. Bestuursvoorzitter John Chen verwacht dat het bedrijf na een aantal turbulente jaren nu in rustiger vaarwater is terecht gekomen en zich op groei kan gaan richten.