Cijfers waarnaar reikhalzend wordt uitgekeken (de analistenverwachting voor de omzet en rebitda in Q2 bedraagt respectievelijk 520 miljoen euro en 53,7 miljoen euro).

Want Tessenderlo Chemie is een aandeel dat op heel wat sympathie van Belgische analisten en beleggers kan rekenen.

De reden is niet ver te zoeken : onder het CEO-schap van Frank Coenen besloot Tessenderlo zich minder op cyclische

chemie (lage marges, scherpe concurrentie) toe te leggen en meer te gaan focussen op nichemarkten (hogere marges,

meer blootstelling aan globale trends zoals landbouw en groene energie).

Dochterbedrijven als Tessenderlo Kerley (producent van vloeibare meststoffen op basis van zwavel) en Akiolis (ophaling en verwerking van slachtafval tot vetten die o.a. in biodiesel gebruikt worden) nemen in deze strategie een sleutelrol in.

Maar tot op heden kan de koers hiervan niet profiteren. Meer specifiek kan de koers zich niet bevrijden van de structurele

dalende trend sinds 1998.!

Misschien kunnen de managementcapaciteiten van Luc Tack (CEO van Picanol en architect van de turnaround bij Picanol) een helpende hand bieden.

Maar ook hier ziet Van Herck dat de koers na de initiële euforie van begin juli (koerssprong van meer dan 10%) opnieuw de winst niet kan vasthouden. Hij heeft een advies afbouwen.

Cijfers waarnaar reikhalzend wordt uitgekeken (de analistenverwachting voor de omzet en rebitda in Q2 bedraagt respectievelijk 520 miljoen euro en 53,7 miljoen euro). Want Tessenderlo Chemie is een aandeel dat op heel wat sympathie van Belgische analisten en beleggers kan rekenen. De reden is niet ver te zoeken : onder het CEO-schap van Frank Coenen besloot Tessenderlo zich minder op cyclische chemie (lage marges, scherpe concurrentie) toe te leggen en meer te gaan focussen op nichemarkten (hogere marges, meer blootstelling aan globale trends zoals landbouw en groene energie). Dochterbedrijven als Tessenderlo Kerley (producent van vloeibare meststoffen op basis van zwavel) en Akiolis (ophaling en verwerking van slachtafval tot vetten die o.a. in biodiesel gebruikt worden) nemen in deze strategie een sleutelrol in. Maar tot op heden kan de koers hiervan niet profiteren. Meer specifiek kan de koers zich niet bevrijden van de structurele dalende trend sinds 1998.! Misschien kunnen de managementcapaciteiten van Luc Tack (CEO van Picanol en architect van de turnaround bij Picanol) een helpende hand bieden. Maar ook hier ziet Van Herck dat de koers na de initiële euforie van begin juli (koerssprong van meer dan 10%) opnieuw de winst niet kan vasthouden. Hij heeft een advies afbouwen.