De Europese beurzen kregen tijdens de recente correctie namelijk de hardste klappen. Deze beweging stond volgens professor Stefan Duchateau echter minder in verband met de geopolitieke ontwikkelingen maar was eerder geïnspireerd door de ontgoochelende economische cijfers, zowel vanuit de Zuiderse uithoeken van de Eurozone, als vanuit de kernlanden Frankrijk en Duitsland.

De conjunctuurparameters die ons vanuit Duitsland bereiken, blijven bij de hoogste in Europa maar waren recentelijk toch ook aan enige neerwaartse bijstellingen onderhevig. Duchateau zagen deze bui al een tijdje hangen. Het verschil tussen de lange en korte termijnrente was in Duitsland al enkele maanden terug aan het afnemen en dit renteverschil geldt voor hem nog steeds als één van de meer betrouwbare conjunctuurindicatoren. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De Europese beurzen kregen tijdens de recente correctie namelijk de hardste klappen. Deze beweging stond volgens professor Stefan Duchateau echter minder in verband met de geopolitieke ontwikkelingen maar was eerder geïnspireerd door de ontgoochelende economische cijfers, zowel vanuit de Zuiderse uithoeken van de Eurozone, als vanuit de kernlanden Frankrijk en Duitsland. De conjunctuurparameters die ons vanuit Duitsland bereiken, blijven bij de hoogste in Europa maar waren recentelijk toch ook aan enige neerwaartse bijstellingen onderhevig. Duchateau zagen deze bui al een tijdje hangen. Het verschil tussen de lange en korte termijnrente was in Duitsland al enkele maanden terug aan het afnemen en dit renteverschil geldt voor hem nog steeds als één van de meer betrouwbare conjunctuurindicatoren. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.