Via deze ontwerpbesluiten trachten de regulatoren andere operatoren toegang te verlenen tot (i) digitale TV op zowel kabel als IPTV en (ii) een aanbod voor de doorverkoop van analoge TV en van breedband internettoegang.

Dit voorontwerp betreft enkel een initieel voorstel en is het onderwerp van verdere consultaties en goedkeuringen, waaronder door de Raad voor Mededinging en de Europese Commissie.

Telenet heeft kennis genomen van deze voorontwerpbeslissing en is verrast over de intentie om de kabel sterker te reguleren, in een markt waar de incumbent nog steeds in zeer belangrijke mate de Belgische telecommarkt domineert.

Deze beslissing druist bovendien in tegen het beleid van de Europese Unie die streeft naar een infrastructuurcompetitie.

Telenet is er van overtuigd dat met vier netwerken (waaronder DSL, satelliet, DTT en kabel) die allemaal beschikbaar zijn in heel Vlaanderen, de consument vandaag de dag toegang heeft tot een brede waaier aan televisie, media en breedband internetdiensten op verschillende platformen en van diverse aanbieders.

Op basis van talrijke elementen is Telenet er sterk van overtuigd dat er geen behoefte is aan verdere regulering van het Belgische televisie- en internet landschap.

Telenet zal zijn argumenten en voorstellen tot aanpassing van deze voorontwerpbeslissing neerleggen vóór 18 februari 2011, in overeenstemming met de procedure.

Via deze ontwerpbesluiten trachten de regulatoren andere operatoren toegang te verlenen tot (i) digitale TV op zowel kabel als IPTV en (ii) een aanbod voor de doorverkoop van analoge TV en van breedband internettoegang. Dit voorontwerp betreft enkel een initieel voorstel en is het onderwerp van verdere consultaties en goedkeuringen, waaronder door de Raad voor Mededinging en de Europese Commissie. Telenet heeft kennis genomen van deze voorontwerpbeslissing en is verrast over de intentie om de kabel sterker te reguleren, in een markt waar de incumbent nog steeds in zeer belangrijke mate de Belgische telecommarkt domineert. Deze beslissing druist bovendien in tegen het beleid van de Europese Unie die streeft naar een infrastructuurcompetitie. Telenet is er van overtuigd dat met vier netwerken (waaronder DSL, satelliet, DTT en kabel) die allemaal beschikbaar zijn in heel Vlaanderen, de consument vandaag de dag toegang heeft tot een brede waaier aan televisie, media en breedband internetdiensten op verschillende platformen en van diverse aanbieders. Op basis van talrijke elementen is Telenet er sterk van overtuigd dat er geen behoefte is aan verdere regulering van het Belgische televisie- en internet landschap. Telenet zal zijn argumenten en voorstellen tot aanpassing van deze voorontwerpbeslissing neerleggen vóór 18 februari 2011, in overeenstemming met de procedure.