De REBITDA steeg tijdens het tweede kwartaal met 6,70%, waar de consensusverwachting op een stijging met 6,90% lag.

Op basis van de cijfers trok ING de prognoses voor de REBITDA in zowel 2012 als 2013 naar boven op, dit respectievelijk met een half en een vol procent.

Uitgangspunt daarbij is dat de mobiele groei bij het bedrijf in de komende kwartalen kan gaan versnellen.

Drie katalysatoren voor de koers

Volgens de analisten van ING zijn er drie belangrijke katalysatoren die de koers naar hogere regionen kunnen sturen. Er is op de eerste plaats het Belgische kabeldecreet, een wijzigiging in de regelgeving kan de FCF guidance voor dit jaar met 3% verhogen.

Daarnaast kan een verbetering van het MVNO-contract met Mobistar in combinatie met plannen voor nieuwe mobiele tarieven het aantal klanten doen stijgen. Tenslotte kan de klantenbasis van Sporting Telenet gaan groeien. Het koopadvies blijft gehandhaafd, het koersdoel gaat van 31 naar 37 euro.

De REBITDA steeg tijdens het tweede kwartaal met 6,70%, waar de consensusverwachting op een stijging met 6,90% lag. Op basis van de cijfers trok ING de prognoses voor de REBITDA in zowel 2012 als 2013 naar boven op, dit respectievelijk met een half en een vol procent. Uitgangspunt daarbij is dat de mobiele groei bij het bedrijf in de komende kwartalen kan gaan versnellen.Drie katalysatoren voor de koers Volgens de analisten van ING zijn er drie belangrijke katalysatoren die de koers naar hogere regionen kunnen sturen. Er is op de eerste plaats het Belgische kabeldecreet, een wijzigiging in de regelgeving kan de FCF guidance voor dit jaar met 3% verhogen. Daarnaast kan een verbetering van het MVNO-contract met Mobistar in combinatie met plannen voor nieuwe mobiele tarieven het aantal klanten doen stijgen. Tenslotte kan de klantenbasis van Sporting Telenet gaan groeien. Het koopadvies blijft gehandhaafd, het koersdoel gaat van 31 naar 37 euro.