Ook Mobistar ontgoochelde in het eerste kwartaal. De omzet steeg met 2,5% door hogere verkopen van mobilofoons (o.a. iPhone), maar de winst per aandeel daalde met 8,3% door stijgende kosten
(loonindexatie, netwerkkosten).

De jaardoelstellingen, o.a. een winstdaling van 7 tot 14%, werden herhaald. Het dividendrendement van 10% legt een bodem onder de koers, maar het opwaarts koerspotentieel is beperkt. Mobistar is volgens SG Private Banking te behouden.

De favoriete telecomaandelen van de bank blijven Telenet en Telefonica die dit jaar tot de best presterende in deze sector behoren.

Ook Mobistar ontgoochelde in het eerste kwartaal. De omzet steeg met 2,5% door hogere verkopen van mobilofoons (o.a. iPhone), maar de winst per aandeel daalde met 8,3% door stijgende kosten (loonindexatie, netwerkkosten). De jaardoelstellingen, o.a. een winstdaling van 7 tot 14%, werden herhaald. Het dividendrendement van 10% legt een bodem onder de koers, maar het opwaarts koerspotentieel is beperkt. Mobistar is volgens SG Private Banking te behouden. De favoriete telecomaandelen van de bank blijven Telenet en Telefonica die dit jaar tot de best presterende in deze sector behoren.