Eén van de grote problemen waar Europa mee worstelt is de onderlinge verbondenheid van de verschillende landen die deel uitmaken van de eurozone. De banken van de verschillende landen hebben namelijk allemaal staatsobligaties van andere landen in portefeuille.

Daardoor kunnen de problemen van het ene land snel die van het ander worden wanneer de banken van het ene land staatsobligaties van het andere bezitten. Dat is precies de reden waarom Cyprus in de problemen is geraakt, de banken bezaten namelijk Griekse staatsobligaties.

De onderliggende verbondenheid tussen de verschillende landen van de eurozone via staatsobligaties in bezit van de banken is een verontrustend fenomeen. Zo kan een Italiaanse schuldenherschikking fataal worden voor Franse banken, maar ook in andere landen zijn er nog gelijkaardige knelpunten.

Eén van de grote problemen waar Europa mee worstelt is de onderlinge verbondenheid van de verschillende landen die deel uitmaken van de eurozone. De banken van de verschillende landen hebben namelijk allemaal staatsobligaties van andere landen in portefeuille. Daardoor kunnen de problemen van het ene land snel die van het ander worden wanneer de banken van het ene land staatsobligaties van het andere bezitten. Dat is precies de reden waarom Cyprus in de problemen is geraakt, de banken bezaten namelijk Griekse staatsobligaties. De onderliggende verbondenheid tussen de verschillende landen van de eurozone via staatsobligaties in bezit van de banken is een verontrustend fenomeen. Zo kan een Italiaanse schuldenherschikking fataal worden voor Franse banken, maar ook in andere landen zijn er nog gelijkaardige knelpunten.