In die activiteiten bevinden zich de TV-rechten op voetbalwedstrijden en dit is belangrijke "content" voor een telecomoperator. Kijk in dat opzicht maar naar België waar Belgacom en Telenet voetbalwedstrijden uitzenden.

Naast dit overnamenieuws zijn er natuurlijk de resultaten die na enkele desastreuze jaren opnieuw in zwarte inkt geschreven worden: in het vierde kwartaal van 2013 steeg de omzet op organische basis met 1,8% (jaar-op-jaargroei) en klom de EBITDA met 1,2% (jaar-op-jaargroei).

De spectaculairste lijnen in het resultatenrapport zijn deze van de nettowinst en de nettowinst per aandeel : +206% resp.

+196,2%.

Daarnaast is er ook verbetering op dat andere pijnpunt van de grote telecomoperatoren: de nettofinanciëleschuld daalde van 51,3 miljard euro op 31 december 2012 tot 42,3 miljard euro op 31 december 2013.

Voor de belegger zit er een brutodividend van 0,75 euro in. Dit stemt overeen met een brutodividendrendement van meer

dan 6%.

Niet te versmaden in deze tijden van ultralage rentevoeten, aldus Van Herck. Daarnaast koopt de belegger met Telefonica een blootstelling aan Brazilië waar ongeveer 50% van de omzet gerealiseerd wordt. Hij heeft een advies opbouwen voor het aandeel.

In die activiteiten bevinden zich de TV-rechten op voetbalwedstrijden en dit is belangrijke "content" voor een telecomoperator. Kijk in dat opzicht maar naar België waar Belgacom en Telenet voetbalwedstrijden uitzenden. Naast dit overnamenieuws zijn er natuurlijk de resultaten die na enkele desastreuze jaren opnieuw in zwarte inkt geschreven worden: in het vierde kwartaal van 2013 steeg de omzet op organische basis met 1,8% (jaar-op-jaargroei) en klom de EBITDA met 1,2% (jaar-op-jaargroei). De spectaculairste lijnen in het resultatenrapport zijn deze van de nettowinst en de nettowinst per aandeel : +206% resp. +196,2%. Daarnaast is er ook verbetering op dat andere pijnpunt van de grote telecomoperatoren: de nettofinanciëleschuld daalde van 51,3 miljard euro op 31 december 2012 tot 42,3 miljard euro op 31 december 2013. Voor de belegger zit er een brutodividend van 0,75 euro in. Dit stemt overeen met een brutodividendrendement van meer dan 6%. Niet te versmaden in deze tijden van ultralage rentevoeten, aldus Van Herck. Daarnaast koopt de belegger met Telefonica een blootstelling aan Brazilië waar ongeveer 50% van de omzet gerealiseerd wordt. Hij heeft een advies opbouwen voor het aandeel.