Maar het risico naar beneden is veel kleiner dan een aantal analisten wil doen geloven.

Ook bij de internationale beleggers staan Europese aandelen hoog op het verlanglijstje. Logisch want een belegger met een internationale portefeuille heeft nu al een forse winst op zijn Amerikaanse en Japanse aandelen.

Uit portefeuille overwegingen moet het gedeelte Europa dan wel worden uitgebreid. Een sector die vaak bij analisten wordt genoemd is de Telecom. Het is onmiskenbaar dat deze bedrijven het moeilijk hebben.

Dit vooral door de opkomst van diensten waar ze nauwelijks aan kunnen verdienen. Tegelijkertijd moeten ze wel zwaar investeren. In Europa zijn er meer dan 50 mobiele telefoonmaatschappijen.

In de Verenigde Staten 4. De oplossing is dan ook simpel: fuseren. En het lijkt dat vooral Telefonica en Deutsche Telekom de overwinnaars gaan worden. KPN is te klein voor een zelfstandig bestaan. Het gerucht van de afgelopen week heeft een zekere basis.

Maar het risico naar beneden is veel kleiner dan een aantal analisten wil doen geloven. Ook bij de internationale beleggers staan Europese aandelen hoog op het verlanglijstje. Logisch want een belegger met een internationale portefeuille heeft nu al een forse winst op zijn Amerikaanse en Japanse aandelen. Uit portefeuille overwegingen moet het gedeelte Europa dan wel worden uitgebreid. Een sector die vaak bij analisten wordt genoemd is de Telecom. Het is onmiskenbaar dat deze bedrijven het moeilijk hebben. Dit vooral door de opkomst van diensten waar ze nauwelijks aan kunnen verdienen. Tegelijkertijd moeten ze wel zwaar investeren. In Europa zijn er meer dan 50 mobiele telefoonmaatschappijen. In de Verenigde Staten 4. De oplossing is dan ook simpel: fuseren. En het lijkt dat vooral Telefonica en Deutsche Telekom de overwinnaars gaan worden. KPN is te klein voor een zelfstandig bestaan. Het gerucht van de afgelopen week heeft een zekere basis.