Dit kwam voor het eerst sterk tot uiting in de resultaten. De omzet daalde organisch met 5,7%, een versnelling tegenover de daling met 0,9% in het vierde kwartaal.

Dankzij een strikte kostencontrole en lagere investeringen (-28%) steeg de operationele kasstroom van de Spaanse activiteiten met 0,2%.

De reactiviteit van Telefonica om in slechte economische omstandigheden de kasstromen te stabiliseren is positief. Latijns-Amerika presteerde sterker dan verwacht.

Ondanks een negatieve wisselkoersimpact van 5,3% steeg de omzet met 4,8%. De sterkste bijdrage tot de groei kwam van Venezuela, Argentinië en Brazilië.

Dankzij de grotere klantenbasis én de lagere marketingkosten steeg de EBITDA op organische basis met 13,9%.

Op groepsniveau steeg de EBITDA met 2,5%. De winst per aandeel klom met 12,9%. Dankzij lagere investeringen steeg de vrije kasstroom met 56,9%.

Omwille van de aantrekkelijke waardering (K/W '09E ) én het hoge dividendrendement blijft Telefonica één van de favoriete waarden van SG Private Banking in de Europese telecomsector. Kopen, zo luidt de conclusie.

Dit kwam voor het eerst sterk tot uiting in de resultaten. De omzet daalde organisch met 5,7%, een versnelling tegenover de daling met 0,9% in het vierde kwartaal.Dankzij een strikte kostencontrole en lagere investeringen (-28%) steeg de operationele kasstroom van de Spaanse activiteiten met 0,2%. De reactiviteit van Telefonica om in slechte economische omstandigheden de kasstromen te stabiliseren is positief. Latijns-Amerika presteerde sterker dan verwacht. Ondanks een negatieve wisselkoersimpact van 5,3% steeg de omzet met 4,8%. De sterkste bijdrage tot de groei kwam van Venezuela, Argentinië en Brazilië.Dankzij de grotere klantenbasis én de lagere marketingkosten steeg de EBITDA op organische basis met 13,9%. Op groepsniveau steeg de EBITDA met 2,5%. De winst per aandeel klom met 12,9%. Dankzij lagere investeringen steeg de vrije kasstroom met 56,9%.Omwille van de aantrekkelijke waardering (K/W '09E ) én het hoge dividendrendement blijft Telefonica één van de favoriete waarden van SG Private Banking in de Europese telecomsector. Kopen, zo luidt de conclusie.