De werkloosheid in de eurozone is in november opgelopen tot 10%. Het is de eerste keer sinds de introductie van de euro dat de werkloosheid in de eurozone de kaap van 10% heeft bereikt.

Eurostat maakte bekend dat de werkloosheidsgraad ten opzichte van oktober met 0,10% is opgedoken. De werkloosheid bevindt zich nu op het hoogste niveau sinds augustus 1998.

De Brusselse beurs noteert eveneens nog steeds in de plus, met een winst van minder dan een kwart procent voor de BEL 20. Daarmee valt de index echter opnieuw terug tot onder het niveau van 2600 postvatten.

Solvay moet terrein prijsgeven en ook de telecomsector ligt zwak op koers.

De werkloosheid in de eurozone is in november opgelopen tot 10%. Het is de eerste keer sinds de introductie van de euro dat de werkloosheid in de eurozone de kaap van 10% heeft bereikt. Eurostat maakte bekend dat de werkloosheidsgraad ten opzichte van oktober met 0,10% is opgedoken. De werkloosheid bevindt zich nu op het hoogste niveau sinds augustus 1998. De Brusselse beurs noteert eveneens nog steeds in de plus, met een winst van minder dan een kwart procent voor de BEL 20. Daarmee valt de index echter opnieuw terug tot onder het niveau van 2600 postvatten. Solvay moet terrein prijsgeven en ook de telecomsector ligt zwak op koers.