Solvay is binnen de index de sterkste stijger, op een afstand gevolgd door Umicore. Aan de staart van de groep bengelen de drie telecomoperatoren, met bijvoorbeeld een verlies van ruim 3% voor Telenet.

Moody's heeft de rating voor de hybride schuldinstrumenten van de belangrijkste bancaire dochter van Dexia en hun uitgevende vehikels naar beneden aangepast. Dit is het geval voor Dexia Credit Local, Dexia Bank Belgium en BIL.

Hiermee schaart Dexia zich bij de grote groep van bankiers die in de afgelopen weken met dergelijke maatregel geconfronteerd werden.

Dat de resultaten tijdenshet tweede kwartaal wat beter waren dan tijdens de twee laatste kwartalen van vorig jaar mag volgens Fortis geen verrassing heten.

Die twee laatste kwartalen van vorig jaar waren dan ook bijzonder zwak. Verder dan een neutraal advies voor het aandeel gaat Fortis niet.

Solvay is binnen de index de sterkste stijger, op een afstand gevolgd door Umicore. Aan de staart van de groep bengelen de drie telecomoperatoren, met bijvoorbeeld een verlies van ruim 3% voor Telenet. Moody's heeft de rating voor de hybride schuldinstrumenten van de belangrijkste bancaire dochter van Dexia en hun uitgevende vehikels naar beneden aangepast. Dit is het geval voor Dexia Credit Local, Dexia Bank Belgium en BIL.Hiermee schaart Dexia zich bij de grote groep van bankiers die in de afgelopen weken met dergelijke maatregel geconfronteerd werden. Dat de resultaten tijdenshet tweede kwartaal wat beter waren dan tijdens de twee laatste kwartalen van vorig jaar mag volgens Fortis geen verrassing heten. Die twee laatste kwartalen van vorig jaar waren dan ook bijzonder zwak. Verder dan een neutraal advies voor het aandeel gaat Fortis niet.