Daarnaast is er voortdurende druk van de regelgeving en een toename van de concurrentie in verschillende landen. De groei via smartphones wordt onvoldoende geconfronteerd door de afname van de ARPU in Europa, waardoor in sommige landen de winstgevendheid onder druk staat.

De organische groei staat bij vrijwel alle operatoren onder druk, wat op de eerste plaats het geval is bij Telefonica en Vodafone die beiden negatieve groeicijfers laten optekenen.

In een aantal gevallen was er toch sprake van een positieve aanpassing van de guidance, dat was meer bepaald zo bij Belgacom, Turkcell, Freenet en Telenet.

De negatieve factoren hebben op de sector gewogen, die op de beurs minder goed heeft gepresteerd dan de Euro Stoxx 600. Over een periode van drie maanden was er een underperforming van 11%, over een periode van zes maanden was dat 16%. Belgacom en Mobistar krijgen een houden-advies, het advies voor Telenet werd opgeschort.

Daarnaast is er voortdurende druk van de regelgeving en een toename van de concurrentie in verschillende landen. De groei via smartphones wordt onvoldoende geconfronteerd door de afname van de ARPU in Europa, waardoor in sommige landen de winstgevendheid onder druk staat. De organische groei staat bij vrijwel alle operatoren onder druk, wat op de eerste plaats het geval is bij Telefonica en Vodafone die beiden negatieve groeicijfers laten optekenen. In een aantal gevallen was er toch sprake van een positieve aanpassing van de guidance, dat was meer bepaald zo bij Belgacom, Turkcell, Freenet en Telenet. De negatieve factoren hebben op de sector gewogen, die op de beurs minder goed heeft gepresteerd dan de Euro Stoxx 600. Over een periode van drie maanden was er een underperforming van 11%, over een periode van zes maanden was dat 16%. Belgacom en Mobistar krijgen een houden-advies, het advies voor Telenet werd opgeschort.