Volgens Izosimov kan de sector als een katalysator voor de ganse economie worden beschouwd, op voorwaarde dat de evolutie in de mobiele telefonie op wat langere termijn wordt bekeken.

Andere sectoren zoeken overheidssteun om te overleven, maar de mobiele operatoren zijn nog steeds bereid om te investeren. De overheid mag echter geen stokken in de wielen steken door het onderste uit de kan te halen voor de licenties voor LTE (Long-term Evolution), de nieuwste generatie in de mobiele telefonie.

Izosimov stelt dat de overheden hopen om miljarden euro's te krijgen voor de LTE-licenties. Dat is de beste manier om de evolutie van de nieuwe technologie af te remmen.

De topman van de Russische mobiele operator kan met de cijfers in de hand het nut van zijn sector bewijzen. Elke toename in de mobiele penetratie met 10% doet het BBP met 1% toenemen.

Volgens Izosimov kan de sector als een katalysator voor de ganse economie worden beschouwd, op voorwaarde dat de evolutie in de mobiele telefonie op wat langere termijn wordt bekeken. Andere sectoren zoeken overheidssteun om te overleven, maar de mobiele operatoren zijn nog steeds bereid om te investeren. De overheid mag echter geen stokken in de wielen steken door het onderste uit de kan te halen voor de licenties voor LTE (Long-term Evolution), de nieuwste generatie in de mobiele telefonie. Izosimov stelt dat de overheden hopen om miljarden euro's te krijgen voor de LTE-licenties. Dat is de beste manier om de evolutie van de nieuwe technologie af te remmen. De topman van de Russische mobiele operator kan met de cijfers in de hand het nut van zijn sector bewijzen. Elke toename in de mobiele penetratie met 10% doet het BBP met 1% toenemen.