De forse correctie op de Europese beurzen gisteren heeft in de pers uiteraard heel wat commentaren losgeweekt. De politieke situatie in Italië en Spanje heeft heel wat beleggers op de vlucht gejaagd. Vraag is uiteraard of er mag worden gesproken van een ommekeer in het sentiment.

Shane Oliver, head of investment strategy en chief economist bij AMP Capital, gelooft van niet. De koersen waren in de afgelopen weken fors gestegen en dus was een correctie niet meer dan welkom. Oliver verwacht dat na die correctie de opwaartse trend kan worden hervat.

De forse correctie op de Europese beurzen gisteren heeft in de pers uiteraard heel wat commentaren losgeweekt. De politieke situatie in Italië en Spanje heeft heel wat beleggers op de vlucht gejaagd. Vraag is uiteraard of er mag worden gesproken van een ommekeer in het sentiment. Shane Oliver, head of investment strategy en chief economist bij AMP Capital, gelooft van niet. De koersen waren in de afgelopen weken fors gestegen en dus was een correctie niet meer dan welkom. Oliver verwacht dat na die correctie de opwaartse trend kan worden hervat.