Bijkomende regulering vormt het voornaamste risico. Met een gemiddelde koers-winstverhouding '09E van 10 (excl. Telenet) en een brutodividendrendement '09E van 6,9% is de sector aantrekkelijk gewaardeerd.

De voorkeur van SG Private Banking in de sector gaat uit naar het defensieve France Télécom en de groeiaandelen Telefonica en Telenet.

Bij een mogelijk beursherstel in 2009 vrezen de analisten van de bank dat de telecomsector minder sterk zal herstellen dan andere sectoren.

Er kan dan een sectorrotatie plaatsvinden uit de defensieve telecomaandelen met hoge dividendrendementen naar aandelen met een hoger groeiprofiel.

Belgacom
Advies: Houden
Koersdoel is verlaagd van 33 naar 28 EUR

France Télécom
Advies is verhoogd van houden naar kopen. Aandeel wordt opgenomen op de Stocks to Buy.
Koersdoel is verhoogd van 20 naar 24 EUR

KPN
Advies is verlaagd van kopen naar houden.
Koersdoel is gehandhaafd op 11 EUR

Mobistar
Advies is verlaagd van kopen naar houden. Het aandeel verdwijnt uit de Stocks to Buy.
Koersdoel is gehandhaafd op 60 EUR

Telenet
Advies: Kopen
Koersdoel is gehandhaafd op 18 EUR

Telefonica
Advies: Kopen
Koersdoel is verlaagd van 24 naar 20 EUR

Vodafone
Advies: Kopen
Koersdoel is gehandhaafd op 150GBp

Bijkomende regulering vormt het voornaamste risico. Met een gemiddelde koers-winstverhouding '09E van 10 (excl. Telenet) en een brutodividendrendement '09E van 6,9% is de sector aantrekkelijk gewaardeerd. De voorkeur van SG Private Banking in de sector gaat uit naar het defensieve France Télécom en de groeiaandelen Telefonica en Telenet. Bij een mogelijk beursherstel in 2009 vrezen de analisten van de bank dat de telecomsector minder sterk zal herstellen dan andere sectoren. Er kan dan een sectorrotatie plaatsvinden uit de defensieve telecomaandelen met hoge dividendrendementen naar aandelen met een hoger groeiprofiel.Belgacom Advies: Houden Koersdoel is verlaagd van 33 naar 28 EURFrance Télécom Advies is verhoogd van houden naar kopen. Aandeel wordt opgenomen op de Stocks to Buy. Koersdoel is verhoogd van 20 naar 24 EURKPN Advies is verlaagd van kopen naar houden. Koersdoel is gehandhaafd op 11 EURMobistar Advies is verlaagd van kopen naar houden. Het aandeel verdwijnt uit de Stocks to Buy. Koersdoel is gehandhaafd op 60 EURTelenet Advies: Kopen Koersdoel is gehandhaafd op 18 EURTelefonica Advies: Kopen Koersdoel is verlaagd van 24 naar 20 EURVodafone Advies: Kopen Koersdoel is gehandhaafd op 150GBp