De gemiddelde ratio tussen netto schulden en earnings before interest tax depreciation and amortization (EBITDA) bedraagt ongeveer 2.

Over de afgelopen jaren genereerden ze genoeg cash flow om hun schulden op te trekken voor investeringen en/of overnames.

Telecombedrijven zijn echter in grote mate afhankelijk van de overheid en in die zin kunnen ze de nationale slachtoffers van de eurocrisis worden genoemd.

Ze kunnen namelijk vanwege de nationale regelgeving niet fuseren of overnames doen. Telecombedrijven zuchten en kreunen momenteel onder een schuldenberg, terwijl prijsdruk vanwege de opkomst van nieuwe spelers op de markt het plaatje verder doet versomberen.

De gemiddelde ratio tussen netto schulden en earnings before interest tax depreciation and amortization (EBITDA) bedraagt ongeveer 2. Over de afgelopen jaren genereerden ze genoeg cash flow om hun schulden op te trekken voor investeringen en/of overnames. Telecombedrijven zijn echter in grote mate afhankelijk van de overheid en in die zin kunnen ze de nationale slachtoffers van de eurocrisis worden genoemd. Ze kunnen namelijk vanwege de nationale regelgeving niet fuseren of overnames doen. Telecombedrijven zuchten en kreunen momenteel onder een schuldenberg, terwijl prijsdruk vanwege de opkomst van nieuwe spelers op de markt het plaatje verder doet versomberen.