Een beweging waar Leleux op inspeelde door o.a. de aankoop van ING en Deutsche Bank.

Maar als Geert Van Herck naar de RSI-indicator van de sectorindex STOXX Europe 600 Banks kijken, ziet hij een niveau van 85. Dit wijst op een overgekochte situatie.

Het betekent niet dat de bankaandelen naar beneden gaan, maar het wijst wel in de richting van een tijdelijke consolidatie.

Voor sommige beleggers kan het ook een signaal zijn om van sector te veranderen. En dan komen sectoren in beeld die de

afgelopen tijd achterbleven op de algemene beursevolutie.

De telecomsector behoort zeker tot deze laatste categorie. De

koersen van heel wat vooraanstaande bedrijven (o.a. KPN) gingen sterk onderuit door een combinatie van tegenvallende

resultaten en dividendverlagingen (o.a. het Spaanse Telefonica).

Maar de afgelopen dagen stelde Van Herck in deze sector koersstijgingen vast die gepaard gaan met hoge volumes. Hij

denkt dat er een sectorrotatie aan de gang is.

Nadat Deutsche Telecom al opgeveerd is, denkt hij dat France Télécom nu aan de beurt is. Een groep die de afgelopen jaren de schuldenlast sterk afgebouwd heeft en voor 2012 en 2013 een brutodividend van 0,80 euro vooropstelt.

Een beweging waar Leleux op inspeelde door o.a. de aankoop van ING en Deutsche Bank. Maar als Geert Van Herck naar de RSI-indicator van de sectorindex STOXX Europe 600 Banks kijken, ziet hij een niveau van 85. Dit wijst op een overgekochte situatie. Het betekent niet dat de bankaandelen naar beneden gaan, maar het wijst wel in de richting van een tijdelijke consolidatie. Voor sommige beleggers kan het ook een signaal zijn om van sector te veranderen. En dan komen sectoren in beeld die de afgelopen tijd achterbleven op de algemene beursevolutie. De telecomsector behoort zeker tot deze laatste categorie. De koersen van heel wat vooraanstaande bedrijven (o.a. KPN) gingen sterk onderuit door een combinatie van tegenvallende resultaten en dividendverlagingen (o.a. het Spaanse Telefonica). Maar de afgelopen dagen stelde Van Herck in deze sector koersstijgingen vast die gepaard gaan met hoge volumes. Hij denkt dat er een sectorrotatie aan de gang is. Nadat Deutsche Telecom al opgeveerd is, denkt hij dat France Télécom nu aan de beurt is. Een groep die de afgelopen jaren de schuldenlast sterk afgebouwd heeft en voor 2012 en 2013 een brutodividend van 0,80 euro vooropstelt.