Ten eerste kregen beleggers te horen dat KPN zijn Duitse dochter E-Plus gaat verkopen aan het Spaanse Telefonica. De Spaanse telecomgroep zou hiervoor 5 miljard euro cash veil hebben.

Deze transactie moet KPN weer wat meer financiële ademruimte bieden.

Daarnaast kwamen we ook te weten dat het Franse telecom- en mediaconcern Vivendi met Emirates Telecommunications onderhandelt over de verkoop van zijn Marokkaanse telecomdochter Maroc Telecom.

De groep uit het Midden-Oosten zou 3,9 miljard euro op tafel willen leggen voor het grootste Marokkaanse telecombedrijf.

Het management van de Franse groep is bezig met een strategische herpositionering van Vivendi. Centraal in deze herpositionering staat de uitstap uit de telecomsector om zich volledig toe te leggen op de entertainmentactiviteiten van muziekuitgever Universal Music, videospelletjesmaker Activision Blizzard en de betaaltelevisiezender Canal+. Van Herck heeft een advies opbouwen voor Vivendi.

Ten eerste kregen beleggers te horen dat KPN zijn Duitse dochter E-Plus gaat verkopen aan het Spaanse Telefonica. De Spaanse telecomgroep zou hiervoor 5 miljard euro cash veil hebben. Deze transactie moet KPN weer wat meer financiële ademruimte bieden. Daarnaast kwamen we ook te weten dat het Franse telecom- en mediaconcern Vivendi met Emirates Telecommunications onderhandelt over de verkoop van zijn Marokkaanse telecomdochter Maroc Telecom. De groep uit het Midden-Oosten zou 3,9 miljard euro op tafel willen leggen voor het grootste Marokkaanse telecombedrijf. Het management van de Franse groep is bezig met een strategische herpositionering van Vivendi. Centraal in deze herpositionering staat de uitstap uit de telecomsector om zich volledig toe te leggen op de entertainmentactiviteiten van muziekuitgever Universal Music, videospelletjesmaker Activision Blizzard en de betaaltelevisiezender Canal+. Van Herck heeft een advies opbouwen voor Vivendi.