Daardoor zal er nog harder bespaard moeten worden dan eerst was aangekondigd. De regering gaat daarom vandaag voor een bedrag van 4,80 miljard euro aan extra besparingen aankondigen.

Papandreou ontmoet nog later deze week de Duitse Angela Merkel en die gaat ongetwijfeld op zeer strenge maatregelen aandringen in ruil voor de Europese hulp die Griekenland hoopt te ontvangen.

Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie is gisteren met 0,07% gedaald tot 6,18%, hetgeen aangeeft dat de financiële markten verwachten dat er uiteindelijk toch een oplossing uit de bus gaat komen.

De meeting met Merkel is van Griekenland van groot belang, want Europa zou achter de schermen een steunprogramma ter waarde van 25 miljard euro voorbereiden om Griekenland uit het moeras te trekken. In welk vorm dit plan gaat voorgesteld worden, is nog niet helemaal duidelijk.

Daardoor zal er nog harder bespaard moeten worden dan eerst was aangekondigd. De regering gaat daarom vandaag voor een bedrag van 4,80 miljard euro aan extra besparingen aankondigen. Papandreou ontmoet nog later deze week de Duitse Angela Merkel en die gaat ongetwijfeld op zeer strenge maatregelen aandringen in ruil voor de Europese hulp die Griekenland hoopt te ontvangen. Het rendement op de 10-jarige staatsobligatie is gisteren met 0,07% gedaald tot 6,18%, hetgeen aangeeft dat de financiële markten verwachten dat er uiteindelijk toch een oplossing uit de bus gaat komen. De meeting met Merkel is van Griekenland van groot belang, want Europa zou achter de schermen een steunprogramma ter waarde van 25 miljard euro voorbereiden om Griekenland uit het moeras te trekken. In welk vorm dit plan gaat voorgesteld worden, is nog niet helemaal duidelijk.