Het gaat om dysprosium, terbium, europium, neodymium en yttrium.

Critical Minerals Strategy onderzocht voor 16 elementen hoe belangrijk ze waren bij de productie van windturbines, elektrische voertuigen, fotovoltaïsche cellen en energiezuinige verlichting.

Van deze 16 werden er 8 als kritisch beschouwd omwille van hun specifieke magnetische of optische eigenschappen. Daarvan bleven er dus 5 over.

Voor cerium, indium, lanthanum en tellurium is de situatie minder acuut maar toch is het aangewezen om de bevoorrading van deze REE op middellange termijn veilig te stellen, zoniet dreigt de groei van nieuwe toepassingen in de schone energie stil te vallen.

Het gaat om dysprosium, terbium, europium, neodymium en yttrium. Critical Minerals Strategy onderzocht voor 16 elementen hoe belangrijk ze waren bij de productie van windturbines, elektrische voertuigen, fotovoltaïsche cellen en energiezuinige verlichting. Van deze 16 werden er 8 als kritisch beschouwd omwille van hun specifieke magnetische of optische eigenschappen. Daarvan bleven er dus 5 over. Voor cerium, indium, lanthanum en tellurium is de situatie minder acuut maar toch is het aangewezen om de bevoorrading van deze REE op middellange termijn veilig te stellen, zoniet dreigt de groei van nieuwe toepassingen in de schone energie stil te vallen.