Volgens een rondvraag bij economen wordt voor het tweede halfjaar van 2010 een gemiddelde groei van het BBP met 2,55% verwacht, waar eerst op 2,80% was gerekend.

De gezinsbestedingen zouden met 2,25% groeien, waar eerst op een groei met 2,60% was gerekend. John Silvia, hoofdeconoom bij Wells Fargo Securities LLC, is van mening dat de jobcreatie in de bedrijfswereld tot dusver zwaar achter blijft op de verwachtingen.

Daardoor kan de consument - die toch nog altijd goed is voor 70% van de Amerikaanse economie - in onvoldoende mate bijdragen aan de economische groei. Daardoor zal een renteverhoging in de Verenigde Staten worden uitgesteld tot de tweede helft van 2011.

Volgens een rondvraag bij economen wordt voor het tweede halfjaar van 2010 een gemiddelde groei van het BBP met 2,55% verwacht, waar eerst op 2,80% was gerekend. De gezinsbestedingen zouden met 2,25% groeien, waar eerst op een groei met 2,60% was gerekend. John Silvia, hoofdeconoom bij Wells Fargo Securities LLC, is van mening dat de jobcreatie in de bedrijfswereld tot dusver zwaar achter blijft op de verwachtingen. Daardoor kan de consument - die toch nog altijd goed is voor 70% van de Amerikaanse economie - in onvoldoende mate bijdragen aan de economische groei. Daardoor zal een renteverhoging in de Verenigde Staten worden uitgesteld tot de tweede helft van 2011.