De bekende Hasseltse juwelier Denis Van Esser kan de uitspraken van Landau alleen maar bevestigen. In het westen, zowel in Europa als in de Verenigde Staten, is er grote vraag naar juwelen die diamanten bevatten vanwege de crisis. De klanten zoeken zekerheid en vinden die juwelen goede kwaliteit die hun prijs houden.

Daarnaast is er natuurlijk nog de factor China en India. In beide landen ontstaat een middenklasse die steeds groter wordt en die hongerig is naar juwelen. Traditioneel zijn Chinezen en Indiërs gretige kopers van goud, zilver, diamanten en juwelen tout court.

Beste periode van het jaar staat voor de deur

In de herfst zijn er veel Indiërs die trouwen, de periode van de huwelijksfeesten is altijd al een goede periode geweest voor de verkopers van edelmetalen en diamanten. Daarnaast is er nog in India de periode van de herfstfeestdagen, waarin eveneens veel juwelen als cadeautjes worden gegeven.

Ook in China zijn juwelen met diamanten zeer populair als cadeautjes. Met de periode van de feestdagen op komst kan volgens Van Esser de vraag naar diamanten alleen maar stijgen, zodat de prijzen nog wel geruime tijd een opwaartse trend kunnen vertonen.

De bekende Hasseltse juwelier Denis Van Esser kan de uitspraken van Landau alleen maar bevestigen. In het westen, zowel in Europa als in de Verenigde Staten, is er grote vraag naar juwelen die diamanten bevatten vanwege de crisis. De klanten zoeken zekerheid en vinden die juwelen goede kwaliteit die hun prijs houden. Daarnaast is er natuurlijk nog de factor China en India. In beide landen ontstaat een middenklasse die steeds groter wordt en die hongerig is naar juwelen. Traditioneel zijn Chinezen en Indiërs gretige kopers van goud, zilver, diamanten en juwelen tout court. Beste periode van het jaar staat voor de deur In de herfst zijn er veel Indiërs die trouwen, de periode van de huwelijksfeesten is altijd al een goede periode geweest voor de verkopers van edelmetalen en diamanten. Daarnaast is er nog in India de periode van de herfstfeestdagen, waarin eveneens veel juwelen als cadeautjes worden gegeven. Ook in China zijn juwelen met diamanten zeer populair als cadeautjes. Met de periode van de feestdagen op komst kan volgens Van Esser de vraag naar diamanten alleen maar stijgen, zodat de prijzen nog wel geruime tijd een opwaartse trend kunnen vertonen.