De raffinage van een vat Dubai crude tot diesel levert nu 14 dollar op in Singapore. Dat is het hoogste niveau sinds januari 2008. In de oostelijke en zuidoostelijke provincies van China zitten een aantal benzinestations al zonder diesel.

PVM Oil Associates, een Londense broker, meldt dat de marge om Brent om te zetten in benzine, sinds 5 november met 15% is gestegen op de ICE Futures Europe Exchange.

Gordon Kwan, head regional energy research bij Mirae Asset Securities Ltd. in Hong Kong, ziet de prijs voor een vat ruwe olie als gevolg van de sterke Chinese vraag in de komende maanden tot boven 100 dollar per vat stijgen.

De raffinage van een vat Dubai crude tot diesel levert nu 14 dollar op in Singapore. Dat is het hoogste niveau sinds januari 2008. In de oostelijke en zuidoostelijke provincies van China zitten een aantal benzinestations al zonder diesel. PVM Oil Associates, een Londense broker, meldt dat de marge om Brent om te zetten in benzine, sinds 5 november met 15% is gestegen op de ICE Futures Europe Exchange. Gordon Kwan, head regional energy research bij Mirae Asset Securities Ltd. in Hong Kong, ziet de prijs voor een vat ruwe olie als gevolg van de sterke Chinese vraag in de komende maanden tot boven 100 dollar per vat stijgen.